Ontdek hoe je jouw eigen Online Academie kunt creëren

Cursus: AcademiePlus & WordPress LSM Plugin


dffdfsdfdsfsdfsd

Wat Maakt Online Cursussen Tot Een Sterk Bedrijfsmodel!


Hoewel online cursussen inderdaad een geweldige manier zijn om kennis en expertise te delen en waardevolle producten te creëren, zijn er nog andere voordelen aan dit bedrijfsmodel.


Dit zijn nog meer redenen waarom het creëren van online cursussen een absolute kick is:

Living The Laptop Life

Het verkopen van online cursussen en trainingen leidt tot een bedrijf dat letterlijk in één koffer past. Dit is een bedrijf dat je volledig kunt uitvoeren vanaf een laptop. Je hebt geen kantoorruimte nodig, je bent niet gebonden aan een specifieke locatie. Omdat de cursus 24/7 online wordt aangeboden en beschikbaar is voor je klanten, kun je je eigen uren indelen en vrij nemen wanneer jij dat wilt.


Dat betekent: lagere kosten, minder complicaties en vooral … vrijheid.

laptop_wereldwijd
opschalen

Klein Budget, Groot Resultaat

Ik hou van bootstrappenBetekenis: een bedrijf starten tegen minimale kosten. Het risico tot een minimum beperken. Online cursussen zijn hier fantastisch voor. Je kunt een waardevol, professioneel gepresenteerd bedrijf starten met hoogwaardige cursussen en trainingen met een klein budget.


Je kunt opschalen naar een inkomen met 6 cijfers en dat terwijl je er in verhouding een klein budget aan kwijt bent.

Een laptop, smartphone en de benodigde software maken dat je je online bedrijf vanuit waar dan ook kunt uitvoeren.

De Schaalbare Onderneming

Een online cursusbedrijf is zeer winstgevend en schaalbaar. 

Wat ik bedoel, is: als de cursus eenmaal is gemaakt, kost het verkopen van 1000 of 10.000 exemplaren slechts marginaal meer dan het verkopen van 1 exemplaar daarvan. 


Online cursussen kunnen worden omgezet in een geweldige inkomstenbron zonder je te belasten met overheadkosten en omslachtige processen.

meer-mensen-bereiken
succes-in-marketingvaardigheden

Het Bijkomende Effect "Marketingvaardigheden"

Marketingvaardigheden - vooral online marketingvaardigheden - zijn uiterst waardevol. Het is belangrijk dat je weet hoe je effectieve, prestatiegerichte marketing moet doen. Het verkopen van je eigen online cursus geeft een diep, intens, real world marketing effect.


Je leert meer over praktische online marketing in 2 maanden werken aan je online cursus en je verkooppagina dan in 2 jaar lezen van boeken en marketingblogs. Je haalt het maximale eruit door het te doen!

Het Leren Door Lesgeven Effect

Je online cursus gaat over een onderwerp waarin je, geïnteresseerd, goed en gepassioneerd bent. Jij bent het, die jouw kennis in een cursus verandert, waar een ander weer iets van leert. Tegelijkertijd vergroot je ook jouw kennis. Tijdens het maken van je cursus verdiep je je in de materie en verhoog je daarmee je inzicht. 


Met andere woorden, als je een expert bent, maakt het maken van een online cursus je nog meer een expert. Als je een amateur bent, word je door het maken van een online cursus een expert.

Expert

Het Autoriteit Effect

Denk eens aan een bekend persoon, het maakt niet uit in welke niche, markt of onderwerp. Ze hebben bijna allemaal minstens één boek gepubliceerd.

Een online cursus is geen boek, maar het heeft wel hetzelfde effect!. Mensen zien jou als een autoriteit wanneer je een product(training) hebt gemaakt. Deze autoriteit biedt voordelen die verder gaan dan wat je zou verwachten.


Je zult het niet geloven hoeveel meer gemakkelijker het is om geïnterviewd te worden voor shows, als gast op podcasts te verschijnen, uitgenodigd te worden om lezingen te geven op evenementen en nog veel meer.

"Ontdek de vele mogelijkheden om jouw expertise om te zetten
in waardevolle online cursussen en trainingen!"

Coaching persoonlijke ontwikkeling
Het lijkt erop dat steeds meer mensen last hebben van burn-outs, overspannenheid en depressies, terwijl de eisen van het moderne leven blijven groeien. We moeten blijven presteren op het werk, voor onze gezinnen zorgen en sociale verplichtingen nakomen, om maar een paar voorbeelden te noemen.


Als je in staat bent om mensen te helpen met deze uitdagingen en gelooft dat jouw technieken het verschil kunnen maken, kan het waardevol zijn om een online training aan te bieden. Je kunt deze trainingen combineren met Skype-gesprekken of persoonlijke sessies om degenen die deze het meest nodig hebben te ondersteunen.

Onderwijs
Ben je expert in jouw vakgebied? in die mate dat je nieuwkomers in je branche kunt helpen uit te blinken in hun gekozen carrièrepad?


Als dat zo is, kan het aanbieden van een leerzame online cursus de niche zijn waar je naar op zoek bent.Computers en technologie
Tegenwoordig wordt steeds meer van ons leven gevormd door technologie. Een cursus aanbieden in de nieuwste technologie is een geweldige manier om een publiek te vinden.


Technische cursussen kosten veel werk, maar ze hebben vaak de beste uitbetalingen. Je kunt hoge cursus prijzen vragen.

Ouderschap
Omdat er geen formele kwalificaties nodig zijn om ouder te worden, is dit een ideale niche voor het verkopen van online cursussen en het delen van waardevol advies met andere ouders.


Bovendien zul je altijd nieuwe ouders krijgen in je klantenbestand, want de wereld krijgt elke dag nieuwe ouders!

Eten
Dit is een zeer populaire niche met onderwerpen zoals veganistisch koken en het belang van maaltijdplanning. Gezond eten is sterk in populariteit gestegen de laatste jaren.


Dit is een goed moment om te beginnen met de verkoop van een online cursus over voeding, gezond eten. Maar maar niet alleen een cursus over koken. Maak een cursus over een specifiek soort koken (zoals maaltijden bereiden in een slowcooker of snelle recepten voor alleenstaande mannen).
Meditatie
Wanneer de stress van het moderne leven te veel wordt voor mensen om mee om te komen, zullen mensen vaak online zoeken naar manieren om te ontspannen. Een cursus meditatie of mindfulness kan precies zijn waar ze naar op zoek zijn.


Misschien heb je ook wel kennis van hoe iemand eindelijk goed kan slapen? En kun je dat via een online cursus aanleren?

Als je iemand sereniteit kunt brengen, heb je een fan voor het leven.


Huisdieren training
Huisdiereigenaar zijn lijkt een beetje op een ouder zijn. Er zijn altijd obstakels om te overwinnen, dingen om te leren, en veel uitdagingen om aan te gaan. Als u een ervaren eigenaar van huisdieren bent, zijn er zeker andere mensen die kunnen profiteren van uw advies.


Deze niche is erg druk, dus zorg ervoor dat je een goede ingang hebt (of sub-niche, zoals specifieke rassen). Levenscoaching
Het is bekend dat veel mensen weten wat ze willen in het leven, maar niet weten hoe ze het kunnen bereiken.

Met een programma zoals een ondersteunende en aanmoedigende cursus voor levenscoaching, kun je hen helpen hun doelen op een praktische en haalbare manier te bereiken.

Persoonlijke financiën
Financiële planning kan voor veel mensen een uitdaging zijn, en het gebrek aan kennis kan leiden tot financiële problemen.


Door een cursus te ontwikkelen die zich richt op budgettering en financieel beheer, kun je anderen helpen hun leven aanzienlijk te verbeteren.


Muziekinstrumenten

Als je een of meerdere muziekinstrumenten goed kunt bespelen, heb je de kans om anderen te helpen die het willen leren.


Een online cursus kan een geweldige manier zijn om je expertise te delen en een nieuwe inkomstenstroom te genereren. Combineer het met live lessen voor een nog persoonlijkere ervaring.

Talen leren
Online taalcursussen zijn een uitstekende manier voor meertalige mensen om geld te verdienen. Met een toenemende vraag naar taalvaardigheden is er een grote markt voor deze cursussen.


Je kunt je lessen op een leuke manier aanbieden via Skype en gebruik maken van interactieve oefeningen en beoordelingen. Bovendien is het mogelijk om een combinatie van online en persoonlijke lessen te bieden, waardoor je je studenten de mogelijkheid geeft om van beide leerervaringen te profiteren.

Schrijven voor ondernemers

Wanneer je goed bent in het schrijven van marketing content, dan zou je dit kunnen aanbieden aan kleine ondernemers. Er zijn er meer dan 1.000.000. Die kunnen best wat hulp gebruiken.


Je zou er een online cursus voor kunnen maken. Idee zou kunnen zijn dat je dit aanvult met DFY(done for you) content. Je maakt dan eerst de online cursus, deze verkoop je voor een laag bedrag. Daarnaast bied je dan je DFY aan. Bovendien kun je later altijd nog duurdere cursussen maken.

Nederland vergrijst

Je zou kunnen overwegen om programma's te ontwikkelen waarin je via Skype gesprekken voert met ouderen. Veel ouderen hebben een spaarpotje dat ze graag willen uitgeven. Omdat de overheid zich steeds meer terugtrekt met hulp, kun je hierop inspelen door hen te ondersteunen en gezelschap te bieden.

Om te beginnen kun je een kennismakingsgesprek voeren en uitleggen hoe Skype werkt via hun computer, tablet of laptop. Vervolgens kun je een programma opzetten waarbij ouderen maandelijks betalen voor 2 gesprekken van 45 minuten per week, waardoor je ook een stabiele inkomstenbron hebt. Daarnaast kun je een online cursus maken met handige tips en adviezen voor deze doelgroep.

Marketing

Ben je goed in marketing, dan zou je daar ook enorm mee kunnen scoren bij zzp'ers. Hoe zou je het zou kunnen verpakken in een online cursus? Idee:

 • "Marketing voor zzp'ers 101" - een online cursus waarin je de basisprincipes van marketing uitlegt, specifiek gericht op zzp'ers en kleine ondernemers.
 • "Social media marketing voor zzp'ers" - een cursus die zich richt op het gebruik van social media platforms zoals Instagram, Facebook en LinkedIn om de zichtbaarheid en het bereik van hun bedrijf te vergroten.
 • "E-mail marketing voor zzp'ers" - een cursus gericht op het opzetten van een effectieve e-mailmarketingstrategie om leads te genereren en klanten te behouden.
 • "Content marketing voor zzp'ers" - een cursus die zich richt op het creëren van waardevolle inhoud voor hun doelgroep, om het vertrouwen te vergroten en hun bedrijf te laten groeien. Dit zou je zelfs met behulp van ChatGPT kunnen doen.
 • "Online adverteren voor zzp'ers" - een cursus waarin je de verschillende mogelijkheden en kanalen voor online adverteren uitlegt, en hoe je deze kunt gebruiken om gericht te adverteren aan hun doelgroep.
 • Nog vele andere niches

  Er zijn talloze mogelijkheden om een online cursus te maken, misschien zelfs meer dan wat ik hier heb genoemd. Als je nog niet weet waar te beginnen, neem dan de tijd om te brainstormen en praat met vrienden en familie. Misschien komen ze met slimme ideeën die je kunt gebruiken.


  Vervolgens is het aan jou om er een inspirerende en leerzame cursus van te maken, met een duidelijk einddoel voor je cursisten. Vergeet niet dat het niet alleen om een "online" cursus gaat, je kunt gerust ook live elementen toevoegen om het interactiever te maken.


  "Ik hoop dat deze ideeën je hebben geïnspireerd om aan de slag te gaan met het maken van je eigen cursussen en trainingen. 

  Nu nog met 100 euro korting!

  Van 427,- voor 327,-

  >