Category Archives for "WordPress Tips"

WordPress update 5.5 nieuwe functies + schermafbeeldingen

WordPress update 5.5

Alles staat op het punt een heel stuk beter te worden

De planning staat voor 11 augustus 2020 dan wordt de update officieel uitgebracht.

Onderstaand is ook toepasbaar op WordPress updates hoger dan 5.5. Het principe blijft hetzelfde.

(nu)Wel

 Heb je een simpele website, dan kun je gerust de update doorvoeren. Een simpele website is een template met enkele plugins. Het is ook belangrijk te weten of de plugins op je website en het template een diepe verbinding hebben met elkaar.


Voorbeeld diepe verbinding: Stel je hebt de Woocommerce webshop plugin ge├»nstalleerd en daarnaast diverse add-ons(gekoppelde) plugins voor Woocommerce. Dan zijn de add-ons plugins afhankelijk van Woocommerce en andersom ook. Stel dat je een add-on plugin hebt voor het versturen van facturen en deze add-on door de makers  nog niet geschikt is gemaakt voor de update versie van WordPress. Dan kan het zijn dat je facturen niet meer verzonden worden.(nog)Niet

Wacht minstens een week met de update. Geef plugin makers de tijd om hun plugins aan te passen aan deze nieuwe WordPress update 5.5.
Op die manier voorkom je problemen met de update. Daarnaast is het handig eerst een staging site te maken. Dit kan alleen wanneer je webhosting provider deze mogelijkheid heeft. Een staging is een kopie maken van je huidige website waarin je de updates uitvoert. Je test dan de
staging website en wanneer deze goed genoeg blijft werken zet je de staging door naar je huidige website.

Heb je die mogelijkheid niet, maak dan altijd eerst een backup van je website. Een goede plugin is https://updraftplus.com/ er is een gratis versie.

>